Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Hírnök

feliratkozo_4
feliratkozo_2
feliratkozo_3
feliratkozo_1
Shadow

Helyi, regionális, megyei és országos hirdetési, megjelenési lehetőségek! Hirdetésfelvétel: 06-70-417-9952; 06-20-935-9952;06-20-480-1751;06-28-540-160; E-mail: hirnok@hirnok.hu  
 AJÁNLATKÉRÉS ITT! 

Borsod-Abaúj-Zemplén megye címere

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye – Info-Központ

Megyeszékhely: Miskolc; Régió: Észak-Magyarország;
Járások száma: 16; Települések száma: 358;
Teljes népesség: 684 793 fő (2011.);
Népsűrűség:
97,9 fő/km²; Terület: 7 247,17 km²

Borsod-Abaúj-Zemplén megye honlapja: 


Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei
regionális területek

Cigánd és környéke, Edelény és környéke, Encs és környéke, Gönc és környéke, Kazincbarcika és környéke, Mezőcsát és környéke, Mezőkövesd és környéke, Miskolc és környéke, Ózd és környéke, Putnok és környéke, Ricse és környéke, Sárospatak és környéke, Sátoraljaújhely és környéke, Szerencs és környéke, Szikszó és környéke, Tiszaújváros és környéke, Tokaj és környéke


ingyne_olvashato_6x2
ingyne_olvashato_6x2_2

Hírnök Hírportál


A címlista adatok INGYENESEN jelennek meg (RÉSZLETEK)! Az információk tájékoztató jellegűek! Borsod-Abaúj-Zemplén megyei járások: Cigándi járás, Edelényi járás, Encsi járás, Gönci járás, Kazincbarcikai járás, Mezőcsáti járás, Mezőkövesdi járás, Miskolci járás, Ózdi járás, Putnoki járás, Ricsei járás, Sárospataki járás, Sátoraljaújhelyi járás, Szerencsi járás, Szikszói járás, Tiszaújvárosi járás, Tokaji járás (a Hírnök regionális terüleek elsősorban a járások, illetve a korábbi kistérségek alapján kerültek kilakításra)

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőrségi hírek, információk

  • Őrizetben egy ózdi kristály-díler Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 04. 23., k – 15:44 A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt az ózdi férfit, aki új pszichoaktív anyagot árult vevőkörének, köztük fiatalkorúaknak is.
  • Biztonság Napja Tiszaújvárosban Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 04. 22., h – 13:32 Tiszaújvárosban, 2024. április 20-án rendezték meg „A biztonság napja” városi programot, ahová több más szervezet mellett a rendőrség is meghívást kapott.
  • Nem kellett már a kutya… állatkínzás Mezőnyárádon Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 04. 22., h – 13:13 Öt év körüli, bullterrier jellegű kutyájától szabadult meg egy mezőnyárádi férfi. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.
  • Miskolci rongálót keres a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 04. 18., cs – 15:57 A miskolci rendőrök ismeretlen tettes azonosításához kérik az állampolgárok segítségét.
  • Ha ismeri, telefonáljon! Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 04. 18., cs – 13:27 A miskolci rendőrök ismeretlen tettes azonosításához kérik az állampolgárok segítségét.
  • Loptak, ki ismeri fel őket? Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 04. 18., cs – 10:59 A miskolci rendőrök ismeretlen tettesek azonosításához kérik az állampolgárok segítségét.
  • Akár balesetet okozhattak volna Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 04. 18., cs – 09:02 A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennyolc ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év tizenötödik hetében.
  • Őrizetben a sátoraljaújhelyi dílerek Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 04. 17., sze – 15:43 Tetten érték a rendőrök azt a két dílert, akik új pszichoaktív anyagot terjesztettek Sátoraljaújhelyen.

troja-festekcentrum
troja-festekcentrum
previous arrow
next arrow
troja-festekcentrum
troja-festekcentrum
previous arrow
next arrow
Shadow
ado_1_szazalek
ado_1_szazalek
previous arrow
next arrow
ado_1_szazalek
ado_1_szazalek
previous arrow
next arrow
Shadow


Cigándi járás települései


Edelényi járás települései


Encsi járás települései


Gönci járás települései


Kazincbarcikai járás települései

Mezőcsáti járás települései


Mezőkövesdi járás települései


Miskolci járás települései

Ózdi járás települései

Putnoki járás települései

Ricsei járás települései

Sárospataki járás települései

Sátoraljaújhelyi járás települései

Szerencsi járás települései

Szikszói járás települései

Tiszaújvárosi járás települései

Tokaji járás településeiJárás, Kistérség, régió 

Járás

A járás a megye részét alkotó, annak felosztásával kialakított, települések meghatározott csoportját magába foglaló közigazgatási területi egység Magyarországon. 2013. január 1-jétől megyénként 6–18, összesen 175 járás jött létre. A járások sok évszázados múltra tekintenek vissza, 1983 és 2012 között azonban nem léteztek. Ebben az időszakban a járásoknak nagyjából megfelelő területi egységek a város- és nagyközségkörnyékek (1984–1990), majd a kistérségek (1994–2012) voltak.

JÁRÁSKERESŐ ITT


Kistérség

A kistérség földrajzilag összefüggő, elsősorban területfejlesztési és statisztikai célokat szolgáló területi egység volt Magyarországon 1994 és 2014 között. Bár területének nagyságát tekintve a kistérség közel állt az egykori (és későbbi) járáshoz, de nem tekinthető az utódjának, mivel nem a felsőbb közigazgatási szintek kihelyezett szerveinek illetékességi területét határozta meg.
A kistérségeket a települések megyén belüli csoportosításával alakították ki. Így a kistérség a hozzá tartozó települések teljes területét magában foglalta, minden település csak egy bizonyos kistérséghez tartozott, minden település része volt valamely kistérségnek és minden kistérséghez csak egy bizonyos megye települései tartoztak. 2013 elején Magyarországon 175 kistérség volt.
2013-tól a kistérségek mellett államigazgatási (közigazgatási) területi egységként járásokat is kialakítottak, a két területi beosztás nem esett egybe. A kistérségek közigazgatási szerepe ezzel megszűnt, majd 2014. február 25-én maguk a kistérségek is. 

Kistérségi információ és térkép: www.terport.hu/kistersegek/magyarorszag-kistersegei 


Régió szó jelentése (főnév) Összefüggő terület, amely egy nagyobb város, vagy jellegzetes földrajzi hely körül fekszik. Nagyobb tájegység. Eredet [régió < latin: regio (tartomány, vidék, környék < határ) < rego (vezet, irányít)] 

Információk, adatok: wikiszotar.hu, Wikipédia, térkép: terport.hu