Jász-Nagykun-Szolnok megye

Jász-Nagykun-Szolnoki Hírnök

feliratkozo_4
feliratkozo_2
feliratkozo_3
feliratkozo_1
Shadow

Helyi, regionális, megyei és országos hirdetési, megjelenési lehetőségek! Hirdetésfelvétel: 06-70-417-9952; 06-20-935-9952;06-20-480-1751;06-28-540-160; E-mail: hirnok@hirnok.hu  
 AJÁNLATKÉRÉS ITT! 


Jász-Nagykun-Szolnok megye címere

Jász-Nagykun-Szolnok Megye – Info-Központ

Megyeszékhely: Szolnok, Régió: Észak-Alföld;
Járások száma: 9; Települések száma: 78;
Teljes népesség 386 752 fő (2011. jan 1.); Népsűrűség: 71,5 fő/km²; Terület: 5 581,71 km²

Jász-Nagykun-Szolnok Megye honlapja: www.jnszm.hu


Jász-Nagykun-Szolnok
megyei regionális területek

Jászapáti és környéke
Jászberény és környéke
Karcag és környéke
Kunhegyes és környéke
Kunszentmárton és környéke
Mezőtúr és környéke
Szolnok és környéke
Tiszafüred és környéke
Törökszentmiklós és környékeAz INGYENES címjegyzék, címlista célja a közérdekű információ jellegű tájékoztatás, ezért garantáltan nem lehet később sem fizetős az alap megjelenés (Cégnév, Tevékenység, Cím, Telefonszám). Amennyiben szeretne bekerülni, töltse ki az adatlapot ITT!    Mi az a címjegyzék? Miért ingyenes? 


Nyomtatott és online, helyi, regionális, megyei és országos
hirdetési, megjelenési lehetőségek!
Hirdetésfelvétel: 06-70-417-9952; 06-20-935-9952;06-20-480-1751;06-28-540-160; 
E-mail:
hirnok@hirnok.hu  
 AJÁNLATKÉRÉS ITT! Rendőrségi hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

  • Sebességellenőrzésre kell számítani több településen Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 02. 08., sze – 10:00 A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében ismét koncentrált sebességmérő ellenőrzést hajtanak végre.
  • A közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében ellenőriztek Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 02. 08., sze – 09:33 A közlekedésrendészeti akció során a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök több mint 2000 sofőrt ellenőriztek.
  • Hírek Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 02. 08., sze – 07:58 Az elmúlt 24 órában történt.
  • A biztonság jegyében Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 02. 07., k – 11:13 A diákok egymásra épített előadássorozat keretében kaptak hasznos bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat a rendőröktől.
  • Eltűnés miatt keressük Bali Szilvia Vanesszát Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 02. 07., k – 10:08 A szolnoki rendőrök a lakosság segítségét kérik.
  • Ismét akcióban az unokázós csalók Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 02. 07., k – 09:26 Az elkövetők, nem csak unokának, hanem a sértett lányának, vagy épp fiának is kiadhatják magukat!
  • Hírek Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 02. 07., k – 08:04 Az elmúlt 24 órában történt.
  • Megtalálták Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 02. 06., h – 13:49 Egy 4 éves kisfiú elkeveredett szülei mellől a jászapáti vásáron, és a nagy tömegben nem talált vissza hozzájuk. Egy figyelmes állampolgár és a rendőrök segítettek a bajba jutott gyermeken.
villmark_klima
villmark_klima
previous arrow
next arrow
villmark_klima
villmark_klima
previous arrow
next arrow
Shadow
gablini_februar
gablini_februar
previous arrow
next arrow
gablini_februar
gablini_februar
previous arrow
next arrow
Shadow
ninbustrade
serverin_foldmunka_hirnok
previous arrow
next arrow
ninbustrade
serverin_foldmunka_hirnok
previous arrow
next arrow
Shadow


Jász-Nagykun-Szolnok Megyei járások: Jászberényi járás, Karcagi járás, Kunhegyesi járás, Kunszentmártoni járás, Mezőtúri járás, Szolnok járás, Tiszafüredi járás, Törökszentmiklósi járás (a Hírnök regionális terüleek elsősorban a járások, illetve a korábbi kistérségek alapján kerültek kilakításra)

Jászapáti járás települései
Jászapáti
Jászkisér
Jászladány
Alattyán
Jánoshida
Jászalsószentgyörgy
Jászdózsa
Jászivány
Jászszentandrás


Jászberényi járás települései
Jászberény
Jászárokszállás
Jászfényszaru
Jászágó község
Jászboldogháza
Jászfelsőszentgyörgy
Jászjákóhalma
Jásztelek
Pusztamonostor


Karcagi járás települései
Karcag
Kenderes
Kisújszállás
Kunmadaras
Berekfürdő


Kunhegyesi járás települései
Kunhegyes
Abádszalók
Tiszabő község
Tiszabura
Tiszagyenda
Tiszaroff
Tomajmonostora


Kunszentmártoni járás települései
Kunszentmárton
Tiszaföldvár
Cibakháza
Öcsöd
Csépa
Cserkeszőlő
Nagyrév község
Szelevény
Tiszainoka
Tiszakürt
Tiszasas

Kunszentmártoni járás települései
Kunszentmárton
Tiszaföldvár
Cibakháza
Öcsöd
Csépa
Cserkeszőlő
Nagyrév község
Szelevény
Tiszainoka
Tiszakürt
Tiszasas


Mezőtúri járás települései
Mezőtúr
Túrkeve
Kétpó
Mesterszállás
Mezőhék


Törökszentmiklósi járás települései
Törökszentmiklós
Fegyvernek
Kengyel község
Kuncsorba
Örményes
Tiszapüspöki
Tiszatenyő

Szolnoki járás települései
Szolnok
Besenyszög
Martfű
Rákóczifalva
Újszász
Csataszög
Hunyadfalva
Kőtelek
Nagykörű
Rákócziújfalu
Szajol
Szászberek
Tiszajenő
Tiszasüly
Tiszavárkony
Tószeg
Vezseny
Zagyvarékas


Tiszafüredi járás települései
Tiszafüred
Nagyiván
Tiszaderzs
Tiszaigar
Tiszaörs
Tiszaszentimre
Tiszaszőlős


Régió szó jelentése (főnév) Összefüggő terület, amely egy nagyobb város, vagy jellegzetes földrajzi hely körül fekszik. Nagyobb tájegység. Eredet [régió < latin: regio (tartomány, vidék, környék < határ) < rego (vezet, irányít)]                                      (wikiszotar.hu)


Járások

A járás a megye részét alkotó, annak felosztásával kialakított, települések meghatározott csoportját magába foglaló közigazgatási területi egység Magyarországon. 2013. január 1-jétől megyénként 6–18, összesen 175 járás jött létre.

A járások sok évszázados múltra tekintenek vissza, 1983 és 2012 között azonban nem léteztek. Ebben az időszakban a járásoknak nagyjából megfelelő területi egységek a város- és nagyközségkörnyékek (1984–1990), majd a kistérségek (1994–2012) voltak.

JÁRÁSKERESŐ ITT


Kistérségek

A kistérség földrajzilag összefüggő, elsősorban területfejlesztési és statisztikai célokat szolgáló területi egység volt Magyarországon 1994 és 2014 között. Bár területének nagyságát tekintve a kistérség közel állt az egykori (és későbbi) járáshoz, de nem tekinthető az utódjának, mivel nem a felsőbb közigazgatási szintek kihelyezett szerveinek illetékességi területét határozta meg.
A kistérségeket a települések megyén belüli csoportosításával alakították ki. Így a kistérség a hozzá tartozó települések teljes területét magában foglalta, minden település csak egy bizonyos kistérséghez tartozott, minden település része volt valamely kistérségnek és minden kistérséghez csak egy bizonyos megye települései tartoztak. 2013 elején Magyarországon 175 kistérség volt.
2013-tól a kistérségek mellett államigazgatási (közigazgatási) területi egységként járásokat is kialakítottak, a két területi beosztás nem esett egybe. A kistérségek közigazgatási szerepe ezzel megszűnt, majd 2014. február 25-én maguk a kistérségek is. 

Kistérségi információ és térkép: www.terport.hu/kistersegek/magyarorszag-kistersegei 

Egyéb információk, adatok: Wikipédia

x