Békés megye

Békés vármegyei Hírnök

feliratkozo_4
feliratkozo_2
feliratkozo_3
feliratkozo_1
Shadow

Helyi, regionális, megyei és országos hirdetési, megjelenési lehetőségek! Hirdetésfelvétel: 06-70-417-9952; 06-20-935-9952;06-20-480-1751;06-28-540-160; E-mail: hirnok@hirnok.hu  
 AJÁNLATKÉRÉS ITT! 

Békés megye címere

Békés vármegye – Info-Központ

Megyeszékhely: Békéscsaba; Régió: Dél-Alföld;
Járások száma: 9; Települések száma: 75;
Teljes népesség: 338 025 fő (2018.);
Népsűrűség:
66,8 fő/km²; Terület: 5 631,05 km²

Békés vármegye honlapja: www.bekesmegye.hu


Békés megyei
regionális területek

Békéscsaba és környéke, Békés és környéke, Gyomaendrőd és környéke, Gyoma és környéke, Gyula és környéke, Mezőkovácsháza és környéke, Orosház és környéke, Sarkad és környéke, Szarvas és környéke, Szeghalm és környéke


ingyne_olvashato_6x2
ingyne_olvashato_6x2_2

Hírnök Hírportál

A Címjegyzék lista a település vállalkozásainak klasszikus „telefonkönyv” jellegű gyűjteménye. Célja, hogy a lakosok gyorsan, egyszerűen találjanak a helyi vállalkozásokra! Mivel az alap megjelenés INGYENES, akár a település összes cége szerepelhet. Ezzel is támogatjuk a helyi vállalkozásokat! RÉSZLETEK!
Amennyiben kiemelt, illetve V.I.P. megjelenést szeretne vegye fel velünk a kapcsolatot AJÁNLATKÉRÉS.


Békés megyei járások: Békéscsabai járás, Békési járás, Gyomaendrődi járás, Gyomai járás, Gyulai járás, Mezőkovácsházai járás, Orosházi járás, Sarkadi járás, Szarvasi járás, Szeghalmi járás (a Hírnök regionális terüleek elsősorban a járások, illetve a korábbi kistérségek alapján kerültek kilakításra)

Békés megyei Rendőrségi hírek, információk

  • Fél óra alatt rendőrkézre került a rabló Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 07. 16., k – 15:00 Kitépte a táskát egy idős asszony kezéből egy kerékpáros férfi Békésen, majd elhajtott. A nő, aki a lányával sétált, nem sérült meg, de a pénzét és az okmányait elvitték.
  • Valódi bilincset kapott az álvásárló Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 07. 15., h – 11:02 Európai elfogatóparancs volt érvényben az ellen a férfi ellen, akit a Mátrix Projekt keretében csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt kerestek a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói.
  • Az éjszakai kocsikázás nappali büntetőeljárással végződött Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 07. 11., cs – 13:07 Ittasan, jogosítvány nélkül akart kocsikázni egyet a barátaival egy fiatal Orosházán. Mivel autójuk sem volt, elvittek egy kistehergépkocsit az egyik parkolóból, és azzal vágtak neki az éjszakának.
  • Jegyhamisítók rendőrkézen Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 07. 04., cs – 08:07 Internetes hirdetésekkel csaptak be embereket azok a férfiak, akiket a Mátrix Projekt keretében az online bűncselekmények felderítésén dolgozó békéscsabai rendőrök fogtak el Heves megyében.
  • Végállomás a rendőrség Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 07. 02., k – 14:01 Járta a várost és több személykocsiban, kisteherautóban tett kárt egy éjszaka alatt egy férfi Gyulán. A rendőrök hamar elfogták.
  • A fodrász rollerjével érkezett a vendég Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 07. 02., k – 11:55 Tetemes bűnlajstrommal rendelkező tizenéves sarkadi fiú lopkodta a kerékpárokat és a rollereket Békéscsabán. Többet eladott, az egyiknek a vevője pont ahhoz a fodrászhoz ment hajat vágatni a frissen szerzett kétkerekűvel, akitől ellopták.
  • Az alkalom szülte, a rendőrök elfogták a tolvajt Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 06. 28., p – 10:30 Ellopta egy diáklány pénztárcáját egy férfi Békéscsabán. A középiskolás figyelmetlen volt, a férfi viszont gyorsan lebukott, a rendőrök kevesebb, mint fél nap alatt elfogták.
  • Köszönet az iskolaőröknek Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 06. 26., sze – 15:35 Tanévzáró értekezletet tartottak az iskolaőröknek Békés vármegyében.
cz_folia_autouveg
cz_folia_autouveg
previous arrow
next arrow
https://www.info-kozpont.hu/wp-content/uploads/2024/05/cz_folia_autouveg.jpg
https://www.info-kozpont.hu/wp-content/uploads/2024/05/cz_folia_autouveg.jpg
previous arrow
next arrow
Shadow
mogyord_elado_haz
porsche_m5
previous arrow
next arrow
mogyord_elado_haz
porsche_m5
previous arrow
next arrow
Shadow

Békéscsabai járás települései


Békési járás települései


Gyomaendrődi járás települései


Gyomai járás települései


Gyulai járás települései

Mezőkovácsházai járás települései


Orosházi járás települései


Sarkadi járás települései

Szarvasi járás települései

Szeghalmi járás településeiJárás, Kistérség, régió 

Járás

A járás a megye részét alkotó, annak felosztásával kialakított, települések meghatározott csoportját magába foglaló közigazgatási területi egység Magyarországon. 2013. január 1-jétől megyénként 6–18, összesen 175 járás jött létre. A járások sok évszázados múltra tekintenek vissza, 1983 és 2012 között azonban nem léteztek. Ebben az időszakban a járásoknak nagyjából megfelelő területi egységek a város- és nagyközségkörnyékek (1984–1990), majd a kistérségek (1994–2012) voltak.

JÁRÁSKERESŐ ITT


Kistérség

A kistérség földrajzilag összefüggő, elsősorban területfejlesztési és statisztikai célokat szolgáló területi egység volt Magyarországon 1994 és 2014 között. Bár területének nagyságát tekintve a kistérség közel állt az egykori (és későbbi) járáshoz, de nem tekinthető az utódjának, mivel nem a felsőbb közigazgatási szintek kihelyezett szerveinek illetékességi területét határozta meg.
A kistérségeket a települések megyén belüli csoportosításával alakították ki. Így a kistérség a hozzá tartozó települések teljes területét magában foglalta, minden település csak egy bizonyos kistérséghez tartozott, minden település része volt valamely kistérségnek és minden kistérséghez csak egy bizonyos megye települései tartoztak. 2013 elején Magyarországon 175 kistérség volt.
2013-tól a kistérségek mellett államigazgatási (közigazgatási) területi egységként járásokat is kialakítottak, a két területi beosztás nem esett egybe. A kistérségek közigazgatási szerepe ezzel megszűnt, majd 2014. február 25-én maguk a kistérségek is. 

Kistérségi információ és térkép: www.terport.hu/kistersegek/magyarorszag-kistersegei 


Régió szó jelentése (főnév) Összefüggő terület, amely egy nagyobb város, vagy jellegzetes földrajzi hely körül fekszik. Nagyobb tájegység. Eredet [régió < latin: regio (tartomány, vidék, környék < határ) < rego (vezet, irányít)] 

Információk, adatok: wikiszotar.hu, Wikipédia, térkép: terport.hu