Fejér megye

Fejér vármegyei Hírnök

feliratkozo_4
feliratkozo_2
feliratkozo_3
feliratkozo_1
Shadow

Helyi, regionális, megyei és országos hirdetési, megjelenési lehetőségek! Hirdetésfelvétel: 06-70-417-9952; 06-20-935-9952;06-20-480-1751;06-28-540-160; E-mail: hirnok@hirnok.hu  
 AJÁNLATKÉRÉS ITT! 

Fejér megye címere

Fejér vármegye – Info-Központ

Megyeszékhely: Székesfehérvár; Régió: Közép-Dunántúl; Járások száma: 8; Települések száma: 108; Teljes népesség: 426 120 fő (2011. jan 1.); Népsűrűség: 95,8 fő/km²; Terület: 4 358,48 km²

Fejér vármegye honlapja: www.fejer.hu


Fejér vármegyei
regionális területek

Bicske és környéke
Dunaújváros és környéke
Enying és környéke
Gárdony és környéke
Martonvásár és környéke
Mór és környéke
Polgárd és környéke
Sárbogárd és környéke
Székesfehérvár és környéke


ingyne_olvashato_6x2
ingyne_olvashato_6x2_2

Hírnök Hírportál


A címlista adatok INGYENESEN jelennek meg (RÉSZLETEK)! Az információk tájékoztató jellegűek! 


Fejér megyei Rendőrségi hírek, információk

  • Elfogták a pincefeltörőt Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 04. 23., k – 14:18 A dunaújvárosi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 41 éves férfit.
  • Teljes útlezárás a 81-es számú főúton, Székesfehérvárnál Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 04. 22., h – 17:37 Rendőrök irányítják a forgalmat a mentési munkálatok ideje alatt.
  • Folytatjuk a toborzást Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 04. 22., h – 10:54 Jelentkezz Te is szerződéses határvadásznak!
  • Félpályás forgalomkorlátozás a 81-es számú főúton Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 04. 22., h – 06:14 Műszaki mentés miatt egy sáv járható Székesfehérvár határában.
  • Kékek a kibertérben Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 04. 19., p – 12:39 A rendőrség és a társszervek kiberbűncselekményekkel foglalkozó szakértőivel is találkozhattak a Kiber(F)est rendezvény keretein belül megrendezett egész napos programon a kiberbiztonság iránt érdeklődők.
  • Együtt vagyunk erősek! Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 04. 15., h – 07:45 Hozzávetőleg 70 gyermekvédelemben és a segítő szakmákban dolgozó szakember vett részt a Székesfehérváron megrendezett szakmai konzultáción.
  • Életüket vesztették a légi baleset áldozatai Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 04. 13., szo – 16:28 A rendőrök továbbra is helyszínelnek a mezőgazdasági területen.
  • Halálos légi baleset Ráckeresztúrnál Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. 04. 13., szo – 12:20 A rendőrség megkezdte a helyszínelést.

ado_1_szazalek
ado_1_szazalek
previous arrow
next arrow
ado_1_szazalek
ado_1_szazalek
previous arrow
next arrow
Shadow


Fejér Megyei járások: Bicskei járás, Dunaújvárosi járás, Enyingi járás, Gárdonyi járás, Martonvásári járás, Móri járás, Polgárdi járás, Sárbogárdi járás, Székesfehérvári járás (a Hírnök regionális terüleek elsősorban a járások, illetve a korábbi kistérségek alapján kerültek kilakításra)

Bicskei járás települései
Bicske
Csákvár
Alcsútdoboz
Bodmér
Csabdi
Etyek
Felcsút
Gánt
Székesfehérvári
Óbarok
Szár
Tabajd
Újbarok
Vértesacsa
Vértesboglár


Dunaújvárosi járás települései
Dunaújváros
Adony
Pusztaszabolcs
Rácalmás
Előszállás
Mezőfalva
Perkáta
Baracs
Beloiannisz
Besnyő
Daruszentmiklós
Iváncsa
Kisapostag
Kulcs
Nagykarácsony
Nagyvenyim


Enyingi járás települései
Enying
Lajoskomárom
Lepsény
Dég
Kisláng
Mátyásdomb
Mezőkomárom
Mezőszentgyörgy
Szabadhídvég


Gárdonyi járás települései
Gárdony
Velence
Kápolnásnyék
Nadap
Pákozd
Pázmánd
Sukoró
Szabadegyháza
Vereb
Zichyújfalu


Martonvásári járás települései
Martonvásár
Ercsi
Baracska
Gyúró
Kajászó
Ráckeresztúr
Tordas
Vál

Móri járás települései
Mór
Bodajk
Bakonycsernye
Balinka
Csákberény
Csókakő
Fehérvárcsurgó
Isztimér
Kincsesbánya
Magyaralmás
Nagyveleg
Pusztavám
Söréd


Polgárdi járás települései
Polgárdi
Lepsény
Füle
Jenő
Kisláng
Kőszárhegy
Mátyásdomb
Mezőszentgyörgy
Nádasdladány


Sárbogárdi járás települései
Sárbogárd
Cece
Alap
Alsószentiván
Hantos
Igar
Mezőszilas
Nagylók
Sáregres
Sárkeresztúr
Sárszentágota
Vajta

Székesfehérvári járás települései
Székesfehérvár
Aba
Polgárdi
Sárosd
Seregélyes
Soponya
Szabadbattyán
Bakonykúti
Csór
Csősz
Füle
Iszkaszentgyörgy
Jenő
Káloz
Kőszárhegy
Lovasberény
Moha
Nádasdladány
Pátka
Sárkeresztes
Sárkeszi
Sárszentmihály
Tác
Úrhida
ZámolyJárás, Kistérség, régió 

Járás

A járás a megye részét alkotó, annak felosztásával kialakított, települések meghatározott csoportját magába foglaló közigazgatási területi egység Magyarországon. 2013. január 1-jétől megyénként 6–18, összesen 175 járás jött létre. A járások sok évszázados múltra tekintenek vissza, 1983 és 2012 között azonban nem léteztek. Ebben az időszakban a járásoknak nagyjából megfelelő területi egységek a város- és nagyközségkörnyékek (1984–1990), majd a kistérségek (1994–2012) voltak.

JÁRÁSKERESŐ ITT


Kistérség

A kistérség földrajzilag összefüggő, elsősorban területfejlesztési és statisztikai célokat szolgáló területi egység volt Magyarországon 1994 és 2014 között. Bár területének nagyságát tekintve a kistérség közel állt az egykori (és későbbi) járáshoz, de nem tekinthető az utódjának, mivel nem a felsőbb közigazgatási szintek kihelyezett szerveinek illetékességi területét határozta meg.
A kistérségeket a települések megyén belüli csoportosításával alakították ki. Így a kistérség a hozzá tartozó települések teljes területét magában foglalta, minden település csak egy bizonyos kistérséghez tartozott, minden település része volt valamely kistérségnek és minden kistérséghez csak egy bizonyos megye települései tartoztak. 2013 elején Magyarországon 175 kistérség volt.
2013-tól a kistérségek mellett államigazgatási (közigazgatási) területi egységként járásokat is kialakítottak, a két területi beosztás nem esett egybe. A kistérségek közigazgatási szerepe ezzel megszűnt, majd 2014. február 25-én maguk a kistérségek is. 

Kistérségi információ és térkép: www.terport.hu/kistersegek/magyarorszag-kistersegei 


Régió szó jelentése (főnév) Összefüggő terület, amely egy nagyobb város, vagy jellegzetes földrajzi hely körül fekszik. Nagyobb tájegység. Eredet [régió < latin: regio (tartomány, vidék, környék < határ) < rego (vezet, irányít)] 

Információk, adatok: wikiszotar.hu, Wikipédia, térkép: terport.hu