Fejér megye

Fejér vármegyei Hírnök

feliratkozo_4
feliratkozo_2
feliratkozo_3
feliratkozo_1
Shadow

Helyi, regionális, megyei és országos hirdetési, megjelenési lehetőségek! Hirdetésfelvétel: 06-70-417-9952; 06-20-935-9952;06-20-480-1751;06-28-540-160; E-mail: hirnok@hirnok.hu  
 AJÁNLATKÉRÉS ITT! 


Fejér megye címere

Fejér Megye – Info-Központ

Megyeszékhely: Székesfehérvár; Régió: Közép-Dunántúl; Járások száma: 8; Települések száma: 108; Teljes népesség: 426 120 fő (2011. jan 1.); Népsűrűség: 95,8 fő/km²; Terület: 4 358,48 km²

Fejér megye honlapja: www.fejer.hu


Fejér megyei
regionális területek

Bicske és környéke
Dunaújváros és környéke
Enying és környéke
Gárdony és környéke
Martonvásár és környéke
Mór és környéke
Polgárd és környéke
Sárbogárd és környéke
Székesfehérvár és környékeAz INGYENES címjegyzék, címlista célja a közérdekű információ jellegű tájékoztatás, ezért garantáltan nem lehet később sem fizetős az alap megjelenés (Cégnév, Tevékenység, Cím, Telefonszám). Amennyiben szeretne bekerülni, töltse ki az adatlapot ITT!    Mi az a címjegyzék? Miért ingyenes? 


Nyomtatott és online, helyi, regionális, megyei és országos
hirdetési, megjelenési lehetőségek!
Hirdetésfelvétel: 06-70-417-9952; 06-20-935-9952;06-20-480-1751;06-28-540-160; 
E-mail:
hirnok@hirnok.hu  
 AJÁNLATKÉRÉS ITT! Fejér megyei Rendőrségi hírek, információk

  • Lezárt ügy: kábítószer-kereskedelem és birtoklás a megalapozott gyanú Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 06. 01., cs – 13:14 A Móri Rendőrkapitányság egy 33 éves férfit fogott el, aki a megalapozott gyanú szerint kábítószert árult, és további négy, tőle vásárló kábítószer-fogyasztót is eljárás alá vontak. A napokban fejezték be az ügy rendőrségi vizsgálatát.
  • Eltűnés miatt keressük Lakatos Piroskát Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 06. 01., cs – 11:05 A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik.
  • Legyél Te is szerződéses határvadász! Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 06. 01., cs – 07:51 A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságon továbbra is folyamatos a toborzás.
  • Jelentkezzen, ha látta! Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 05. 31., sze – 15:59 A bicskei rendőrök közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény szemtanúinak felkutatásában kérik a lakosság segítségét.
  • Fejér vármegyei rendezvények Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 05. 31., sze – 12:39 A 2023-as turisztikai szezon júniusi rendezvényei a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.
  • Halmozta a jogsértéseket Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 05. 31., sze – 12:34 Büntetőeljárás is indult az ellen a motorkerékpáros ellen, aki szabálysértés elkövetésével hívta fel magára az egyenruhások figyelmét.
  • Autókat tört a felelőtlen sofőr Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 05. 31., sze – 11:15 Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.
  • Keressük Bódi Alexandrát Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 05. 31., sze – 08:02 A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik.
bori_hoza
bori_hoza
previous arrow
next arrow
bori_hoza
bori_hoza
previous arrow
next arrow
fa_fu_kft
gigikft_dec
m8_dunaujvaros
previous arrow
next arrow
fa_fu_kft
gigikft_dec
m8_dunaujvaros
previous arrow
next arrow
Shadow
serverin_foldmunka_hirnok
skechers
previous arrow
next arrow
serverin_foldmunka_hirnok
skechers
previous arrow
next arrow
Shadow


Fejér Megyei járások: Bicskei járás, Dunaújvárosi járás, Enyingi járás, Gárdonyi járás, Martonvásári járás, Móri járás, Polgárdi járás, Sárbogárdi járás, Székesfehérvári járás (a Hírnök regionális terüleek elsősorban a járások, illetve a korábbi kistérségek alapján kerültek kilakításra)

Bicskei járás települései
Bicske
Csákvár
Alcsútdoboz
Bodmér
Csabdi
Etyek
Felcsút
Gánt
Székesfehérvári
Óbarok
Szár
Tabajd
Újbarok
Vértesacsa
Vértesboglár


Dunaújvárosi járás települései
Dunaújváros
Adony
Pusztaszabolcs
Rácalmás
Előszállás
Mezőfalva
Perkáta
Baracs
Beloiannisz
Besnyő
Daruszentmiklós
Iváncsa
Kisapostag
Kulcs
Nagykarácsony
Nagyvenyim


Enyingi járás települései
Enying
Lajoskomárom
Lepsény
Dég
Kisláng
Mátyásdomb
Mezőkomárom
Mezőszentgyörgy
Szabadhídvég


Gárdonyi járás települései
Gárdony
Velence
Kápolnásnyék
Nadap
Pákozd
Pázmánd
Sukoró
Szabadegyháza
Vereb
Zichyújfalu


Martonvásári járás települései
Martonvásár
Ercsi
Baracska
Gyúró
Kajászó
Ráckeresztúr
Tordas
Vál

Móri járás települései
Mór
Bodajk
Bakonycsernye
Balinka
Csákberény
Csókakő
Fehérvárcsurgó
Isztimér
Kincsesbánya
Magyaralmás
Nagyveleg
Pusztavám
Söréd


Polgárdi járás települései
Polgárdi
Lepsény
Füle
Jenő
Kisláng
Kőszárhegy
Mátyásdomb
Mezőszentgyörgy
Nádasdladány


Sárbogárdi járás települései
Sárbogárd
Cece
Alap
Alsószentiván
Hantos
Igar
Mezőszilas
Nagylók
Sáregres
Sárkeresztúr
Sárszentágota
Vajta

Székesfehérvári járás települései
Székesfehérvár
Aba
Polgárdi
Sárosd
Seregélyes
Soponya
Szabadbattyán
Bakonykúti
Csór
Csősz
Füle
Iszkaszentgyörgy
Jenő
Káloz
Kőszárhegy
Lovasberény
Moha
Nádasdladány
Pátka
Sárkeresztes
Sárkeszi
Sárszentmihály
Tác
Úrhida
ZámolyJárás, Kistérség, régió 

Járás

A járás a megye részét alkotó, annak felosztásával kialakított, települések meghatározott csoportját magába foglaló közigazgatási területi egység Magyarországon. 2013. január 1-jétől megyénként 6–18, összesen 175 járás jött létre. A járások sok évszázados múltra tekintenek vissza, 1983 és 2012 között azonban nem léteztek. Ebben az időszakban a járásoknak nagyjából megfelelő területi egységek a város- és nagyközségkörnyékek (1984–1990), majd a kistérségek (1994–2012) voltak.

JÁRÁSKERESŐ ITT


Kistérség

A kistérség földrajzilag összefüggő, elsősorban területfejlesztési és statisztikai célokat szolgáló területi egység volt Magyarországon 1994 és 2014 között. Bár területének nagyságát tekintve a kistérség közel állt az egykori (és későbbi) járáshoz, de nem tekinthető az utódjának, mivel nem a felsőbb közigazgatási szintek kihelyezett szerveinek illetékességi területét határozta meg.
A kistérségeket a települések megyén belüli csoportosításával alakították ki. Így a kistérség a hozzá tartozó települések teljes területét magában foglalta, minden település csak egy bizonyos kistérséghez tartozott, minden település része volt valamely kistérségnek és minden kistérséghez csak egy bizonyos megye települései tartoztak. 2013 elején Magyarországon 175 kistérség volt.
2013-tól a kistérségek mellett államigazgatási (közigazgatási) területi egységként járásokat is kialakítottak, a két területi beosztás nem esett egybe. A kistérségek közigazgatási szerepe ezzel megszűnt, majd 2014. február 25-én maguk a kistérségek is. 

Kistérségi információ és térkép: www.terport.hu/kistersegek/magyarorszag-kistersegei 


Régió szó jelentése (főnév) Összefüggő terület, amely egy nagyobb város, vagy jellegzetes földrajzi hely körül fekszik. Nagyobb tájegység. Eredet [régió < latin: regio (tartomány, vidék, környék < határ) < rego (vezet, irányít)] 

Információk, adatok: wikiszotar.hu, Wikipédia, térkép: terport.hu