Fejér megye

Fejér vármegyei Hírnök

feliratkozo_4
feliratkozo_2
feliratkozo_3
feliratkozo_1
Shadow

Helyi, regionális, megyei és országos hirdetési, megjelenési lehetőségek! Hirdetésfelvétel: 06-70-417-9952; 06-20-935-9952;06-20-480-1751;06-28-540-160; E-mail: hirnok@hirnok.hu  
 AJÁNLATKÉRÉS ITT! 

Fejér megye címere

Fejér vármegye – Info-Központ

Megyeszékhely: Székesfehérvár; Régió: Közép-Dunántúl; Járások száma: 8; Települések száma: 108; Teljes népesség: 426 120 fő (2011. jan 1.); Népsűrűség: 95,8 fő/km²; Terület: 4 358,48 km²

Fejér vármegye honlapja: www.fejer.hu


Fejér vármegyei
regionális területek

Bicske és környéke
Dunaújváros és környéke
Enying és környéke
Gárdony és környéke
Martonvásár és környéke
Mór és környéke
Polgárd és környéke
Sárbogárd és környéke
Székesfehérvár és környékeAz INGYENES címjegyzék, címlista célja a közérdekű információ jellegű tájékoztatás, ezért garantáltan nem lehet később sem fizetős az alap megjelenés (Cégnév, Tevékenység, Cím, Telefonszám). Amennyiben szeretne bekerülni, töltse ki az adatlapot!    Mi az a címjegyzék? Miért ingyenes?


Nyomtatott és online, helyi, regionális, megyei és országos
hirdetési, megjelenési lehetőségek!  AJÁNLATKÉRÉS ITT! 
Hirdetésfelvétel: 06-70-417-9952; 06-20-935-9952;06-20-480-1751;06-28-540-160;  E-mail:
hirnok@hirnok.hu 


Fejér megyei Rendőrségi hírek, információk

  • Szabálysértési őrizetben az engedély nélkül vezető Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 11. 30., cs – 07:38 Dunaújváros belterületén egy személyautó vezetője nem tartott megfelelő követési távolságot, ezért egy tehergépkocsinak ütközött. A járművek megsérültek. Az autósról kiderült, nincs vezetői engedélye.
  • Találkozó a bűnmegelőzés jegyében Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 11. 28., k – 13:21 Prevenciós programokkal várták az érdeklődőket a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai Baracson és Dunaújváros több pontján.
  • Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra! Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 11. 28., k – 12:29 A cél, hogy a diákok minél fiatalabb korban készségszinten elsajátítsák a biztonságos közlekedés szabályait.
  • Vádemelési javaslat az állatkínzók ellen Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 11. 28., k – 12:27 A székesfehérvári rendőrök befejezték a két helyi férfival szemben indult ügy vizsgálatát.
  • Öltözőből lopott, elfogták a rendőrök Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 11. 28., k – 11:17 Gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök azt a nőt, aki egy székesfehérvári fogászati rendelő öltözőjéből tulajdonított el értéktárgyakat.
  • Szeméremsértés miatt keressük Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 11. 28., k – 09:42 A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik a fényképfelvételeken látható férfi azonosításához.
  • Régiségkereskedőnek kiadva magát verte át idős áldozatát Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 11. 27., h – 15:21 A budapesti nő régiségvásárlás ürügyén károsította meg a 78 éves székesfehérvári sértettet.
  • Határvadász toborzás Fejér vármegyében Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. 11. 24., p – 11:43 Az elmúlt héten négy helyszínen toboroztak határvadászokat az egyenruhások.
kozep_dunantul _bv
koroknai_medical
previous arrow
next arrow
kozep_dunantul _bv
koroknai_medical
previous arrow
next arrow
colombus_mckinnon
colombus_mckinnon
previous arrow
next arrow
colombus_mckinnon
colombus_mckinnon
previous arrow
next arrow
Shadow


Fejér Megyei járások: Bicskei járás, Dunaújvárosi járás, Enyingi járás, Gárdonyi járás, Martonvásári járás, Móri járás, Polgárdi járás, Sárbogárdi járás, Székesfehérvári járás (a Hírnök regionális terüleek elsősorban a járások, illetve a korábbi kistérségek alapján kerültek kilakításra)

Bicskei járás települései
Bicske
Csákvár
Alcsútdoboz
Bodmér
Csabdi
Etyek
Felcsút
Gánt
Székesfehérvári
Óbarok
Szár
Tabajd
Újbarok
Vértesacsa
Vértesboglár


Dunaújvárosi járás települései
Dunaújváros
Adony
Pusztaszabolcs
Rácalmás
Előszállás
Mezőfalva
Perkáta
Baracs
Beloiannisz
Besnyő
Daruszentmiklós
Iváncsa
Kisapostag
Kulcs
Nagykarácsony
Nagyvenyim


Enyingi járás települései
Enying
Lajoskomárom
Lepsény
Dég
Kisláng
Mátyásdomb
Mezőkomárom
Mezőszentgyörgy
Szabadhídvég


Gárdonyi járás települései
Gárdony
Velence
Kápolnásnyék
Nadap
Pákozd
Pázmánd
Sukoró
Szabadegyháza
Vereb
Zichyújfalu


Martonvásári járás települései
Martonvásár
Ercsi
Baracska
Gyúró
Kajászó
Ráckeresztúr
Tordas
Vál

Móri járás települései
Mór
Bodajk
Bakonycsernye
Balinka
Csákberény
Csókakő
Fehérvárcsurgó
Isztimér
Kincsesbánya
Magyaralmás
Nagyveleg
Pusztavám
Söréd


Polgárdi járás települései
Polgárdi
Lepsény
Füle
Jenő
Kisláng
Kőszárhegy
Mátyásdomb
Mezőszentgyörgy
Nádasdladány


Sárbogárdi járás települései
Sárbogárd
Cece
Alap
Alsószentiván
Hantos
Igar
Mezőszilas
Nagylók
Sáregres
Sárkeresztúr
Sárszentágota
Vajta

Székesfehérvári járás települései
Székesfehérvár
Aba
Polgárdi
Sárosd
Seregélyes
Soponya
Szabadbattyán
Bakonykúti
Csór
Csősz
Füle
Iszkaszentgyörgy
Jenő
Káloz
Kőszárhegy
Lovasberény
Moha
Nádasdladány
Pátka
Sárkeresztes
Sárkeszi
Sárszentmihály
Tác
Úrhida
ZámolyJárás, Kistérség, régió 

Járás

A járás a megye részét alkotó, annak felosztásával kialakított, települések meghatározott csoportját magába foglaló közigazgatási területi egység Magyarországon. 2013. január 1-jétől megyénként 6–18, összesen 175 járás jött létre. A járások sok évszázados múltra tekintenek vissza, 1983 és 2012 között azonban nem léteztek. Ebben az időszakban a járásoknak nagyjából megfelelő területi egységek a város- és nagyközségkörnyékek (1984–1990), majd a kistérségek (1994–2012) voltak.

JÁRÁSKERESŐ ITT


Kistérség

A kistérség földrajzilag összefüggő, elsősorban területfejlesztési és statisztikai célokat szolgáló területi egység volt Magyarországon 1994 és 2014 között. Bár területének nagyságát tekintve a kistérség közel állt az egykori (és későbbi) járáshoz, de nem tekinthető az utódjának, mivel nem a felsőbb közigazgatási szintek kihelyezett szerveinek illetékességi területét határozta meg.
A kistérségeket a települések megyén belüli csoportosításával alakították ki. Így a kistérség a hozzá tartozó települések teljes területét magában foglalta, minden település csak egy bizonyos kistérséghez tartozott, minden település része volt valamely kistérségnek és minden kistérséghez csak egy bizonyos megye települései tartoztak. 2013 elején Magyarországon 175 kistérség volt.
2013-tól a kistérségek mellett államigazgatási (közigazgatási) területi egységként járásokat is kialakítottak, a két területi beosztás nem esett egybe. A kistérségek közigazgatási szerepe ezzel megszűnt, majd 2014. február 25-én maguk a kistérségek is. 

Kistérségi információ és térkép: www.terport.hu/kistersegek/magyarorszag-kistersegei 


Régió szó jelentése (főnév) Összefüggő terület, amely egy nagyobb város, vagy jellegzetes földrajzi hely körül fekszik. Nagyobb tájegység. Eredet [régió < latin: regio (tartomány, vidék, környék < határ) < rego (vezet, irányít)] 

Információk, adatok: wikiszotar.hu, Wikipédia, térkép: terport.hu