Idén is lehet pályázni a Humanitárius Település címre

    Idén is kiírta Humanitárius Település címre vonatkozó pályázatát a Magyar Vöröskereszt, amelyre falu, község, város vagy városrész, kerület illetve kerületrész kategóriákban lehet pályázni.

A Magyar Vöröskereszt az MTI-nek küldött közleményében azt írta, az elbírálás során a többi között azt vizsgálják, hogy a pályázók mennyire tevékenyen vesznek részt a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt programjaiban, különös tekintettel a véradásra, az önkéntes munkára és az elsősegélynyújtásra.
A tájékoztatás szerint a szervezet március 31-ig online formában és postai úton is fogadja a pályázatokat. A minősítést megszerzők májusban, egy országos ünnepségen vehetik át az elismeréssel járó oklevelet – tették hozzá.
A közleményben Fodor Antalnét, a Magyar Vöröskereszt elnökét idézve azt írták, “a címet sikerrel megpályázó települések esetén a Magyar Vöröskereszt igazolja, hogy a szervezet eszmeiségét és hét alapelvét: az emberiességet, pártatlanságot, semlegességet, függetlenséget, önkéntességet, egységet és egyetemességet tiszteletben tartják”.
A Magyar Vöröskereszt 2008 óta 60 településnek adta át a Humanitárius Település címet. A sikeresen pályázók egy évig viselhetik az elnevezést. Azon település, amely két vagy több alkalommal is elnyeri a minősítést, jogosult lesz márványtábla kitételére, illetve a határmenti üdvözlő tábláján a Humanitárius Település jelzés elhelyezésére – tudatta a szervezet.